Targul International de Carte Librex Iasi 2011

In perioada 11 15 mai 2011 Editura Lumen va va participa, la fel ca in fiecare an, la Targul International de Carte Librex Editia a XIX-a ce se va desfasura la Sala Polivalenta din Iasi. Cu ocazia participarii la acest eveniment international, Editura asteapta publicul larg cu o bogata oferta de carte stiintifica si culturala din domenii precum: Filosofie si Stiinte umaniste, Drept si Stiinte Juridice, Stiinte Sociale, Stiinte Economice si Administrative, Stiinte Politice si Studii Europene, Literatura etc.

Targul de Carte Librex Iasi

De asemenea, in cadrul Editiei a XIX-a din cadrul Targului International de Carte Librex, Editura Lumen (www.edituralumen.ro) are deosebita onoarea de a va invita sa luati parte la doua evenimente importante: Lansare de Carte Volumul Tratat de asistenta sociala. Protectia populatiilor specifice si automarginalizate al Profesorului Universitar Vasile MIFTODE, si la Masa Rotunda Excelenta editoriala in domeniul academic. Jurnalul de Studii Juridice a Universitatii Petre Andrei din Iasi.
In data de 14 mai, incepand cu orele 11:00 Editura Lumen invita iubitorii de carte stiintifica, si nu numai, sa participe la lansarea volumului Tratat de asistenta sociala. Protectia populatiilor specifice si automarginalizate al autorului Vasile MIFTODE. Volumul prezinta opinia autorului cu privire la dezvoltare asistentei sociale, ca domeniu, in Romania, precum si starea protectiei sociale in societatea traditionala. Volumul aduce in atentia cititorilor un vast volum de informatii valoroase domeniului social, precum metode si tehnici de investigatiei sociologica, teorii ale asistentei sociale, dimensiuni si perspective ale profesionalizarii in domeniul asistentei sociale etc. Volumul vine in sprijinul cercetatorilor si studentilor in domeniul sociologiei si asistentei sociale, cat si celor care doresc sa-si formeze o imagine asupra universului asistentei sociale, a metodelor sale de lucru si a teoriilor care stau la baza ei.
Invitati de onoare la acest eveniment vor fi personalitati importante din lumea academica, in persoana Domnului Profesor Universitar Dr. Vasile Miftode Universitatea Al.I.Cuza din Iasi, Domnului Conferentiar Universitar Dr. Stefan Cojocaru – Universitatea Al.I.Cuza din Iasi si nu in ultimul rand Domnul Dr. Antonio Sandu – director al Editurii Lumen (www.edituralumen.ro) Iasi.
Cel de-al doilea eveniment de mare amploare, realizat in cadrul Targului International de Carte Librex, este organizarea, de catre Editura Lumen, a unei Mese Rotunde Excelenta editoriala in domeniul academic. Jurnalul de Studii Juridice a Universitatii Petre Andrei din Iasi.
Revista Jurnalul de Studii Juridice, publicata si administrata de Editura Lumen (www.edituralumen.ro) in numele Universitatii Petre Andrei din Iasi, a aparut din initiativa Facultatii de Drept din cadrul universitatii, ca un raspuns la necesitatea de a se face cunoscuta activitatea stiintifica si de cercetare din aceasta institutie. Revista se doreste a fi un forum de dezbateri si cercetari academice pe urmatoarele domenii de interes: drept international, drept european, drept comparat, drept intern, practica judiciara comentata, recenzii de carte de specialitate, dar si din domenii conexe dreptului.
Jurnalul de Studii Juridice se adreseaza cadrelor didactice din domenii diferite ale dreptului si ale stiintelor conexe, practicienilor, cercetatorilor, doctoranzilor, masteranzilor si studentilor, atat din tara cat si din strainatate.
In Ianuarie 2010, Editura Lumen a avut deosebita placere de a anunta cotarea CNCSIS B+ a publicatiei Jurnalul de Studii Juridice, eveniment care poate fi considerat un punct culminant al colaborarii dintre Editura Lumen (www.edituralumen.ro) si Universitatea Petre Andrei din Iasi.
Recenzarea articolelor din revista este realizata de specialisti si practicieni din diferite domenii ale dreptului si stiintelor conexe din tara si strainatate.
Printre referentii stiintifici de prestigiu amintim:
Professor Ph. D. Sergiu Branza, Faculty of Law, Moldova State University Republic of Moldova,
Dr. Emanuele Cal, Dirigente at Notaries National and International Board, Rome, Italy, Professor Ph. D. Javier Carrascosa Gonzlez, University of Murcia, Spain
Professor Ph.D. Alfonso- Luis Calvo Caravaca, University Carlos III, Madrid, Spain,
Professor Ph. D. Scott Fitz Gibbon, Boston College Law School, S.U.A.
Prof. univ. dr. Antonie – Cristian Bocancea, Decan, Facultatea de Drept, Universitatea Petre Andrei din Iasi
Prof. univ. dr. George Antoniu, Institutul de Cercetari Juridice Andrei Radulescu al Academiei Romane
Prof. univ. dr. Doru Tompea, Rector, Universitatea Petre Andrei din Iasi Prof. univ. dr. Tudorel Dima, Academia Romana
Printre invitatii de onoare la acest eveniment amintim:
Prof. univ. dr. Antonie – Cristian Bocancea, Decan, Facultatea de Drept, Universitatea Petre Andrei din Iasi
Dr. Antonio Sandu, Presedinte Asociatia Lumen, Director Editura Lumen, Iasi.
Moderatorul acestui eveniment va fi:
Conf. univ. dr. Nadia Cerasela Anitei, Secretar stiintific, Facultatea de Drept, Universitatea Petre Andrei din Iasi
Editura Lumen (www.edituralumen.ro) va invita sa luati parte la activitatile desfasurate in cadrul Targului International de Carte Librex si va asteapta la standul propriu din cadrul targului unde va veni cu o oferta pentru cititori: reduceri de preturi de 50% din preturile de librarie ale cartilor.
Cititorii si vizitatorii nostri sunt asteptati sa paseasca pragul spre lumea minunata a cartilor. Cu ocazia participarii la acest eveniment international Editura Lumen pune la dispozitia publicului larg volume accesibile pentru toti doritorii de carte stiintifica si de cultura. Si in acest an Editura Lumen (www.edituralumen.ro) va asteapta cu volume de referinta, la preturi pentru toate buzunarele:
Antonio Sandu Dimensiuni etice ale comunicarii in postmodernitate
Antonio Sandu Orientari metodologice privind dezvoltarea comunitatilor etnoculturale
Simona Ponea O lume diferita, o lume la fel. Integrarea sociala a persoanelor cu dizabilitati locomotorii
Corneliu Dragomir O socioantropologie a dezastrelor naturale
Madalina Virginia Antonescu Institutiile Uniunii Europene in perioada Post Nisa
Tomita Ciulei Mic tratat de gnoseologie
Daniel Cojanu Ipostaze ale simbolului in lumea traditionala
Tudor Radu Popescu Salvarea bisericilor de orice rit din Romania sub ocupatia militara Sovietica
Constantin Marin Isihasmul in Manastirile spatiului mioritic romanesc
Aurica Stan Exilul ca trauma / Trauma ca exil in opera lui Norman Manea
Alina Sandra Teatrul nocturn. Captarea viselor
Horia Hulban Povesti pentru copii care nu mai sunt copii si pentru adulti care mai sunt copii
Antonio Sandu Atlas ezoteric de adorat femeia
Radu Vasile Chialda Tonomatul cu vise
In perioada 11 15 mai 2011, Editura Lumen va asteapta in lumea cartilor de valoare la standul propriu din cadrul Targului International de Carte Librex Editia a XIX-a, si va invita sa participati la toate activitatile ce le va desfasura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *