Radu Cosasu citeste la Povestitorii de la Sosea

Lecturile publice sunt, pretutindeni, forma cea mai directa de comunicare a scriitorilor cu publicul lor, unul din cele mai vii si mai pretuite evenimente ale scenei culturale. Este evident astazi ca, dincolo de intimitatea cititului, iubitorii de literatura cauta sa-l cunoasca, sa-l auda, sa-l simta pe autor in relatia cu propriul text.
Discutiile dintre scriitor si cititorii lui, purtate de fiecare data dupa lectura unui fragment de roman sau a unei povestiri, sunt deseori mai incitante, mai autentice si mai lamuritoare decat clasicele dezbateri critice.
Povestitorii de la Sosea este un proiect care isi propune sa aduca in fata publicului MTR, luna de luna, pe unii dintre cei mai apreciati scriitori romani.

Vino la Clubul Taranului pentru a-i asculta citind si pentru a-i intreba multe si marunte!

Miercuri, 14 octombrie, la ora 19.00, la Povestitorii de la Sosea, invitatul serii este Radu Cosasu.
Moderator – Paul Cernat.

In frazele lui Radu Cosasu, cuvintele se afla in plina desfatare. Nu vad cum ar putea fi altfel cata vreme nuantele, tonurile si capriciile limbii, toate, absolut toate, isi fac veacul acolo ca intr-un soi de paradis textual. O asemenea dresura (fara bici, fara zahar cubic) – de vorbe noi si vechi, de exclamatii si indoieli, de limpezimi si metafore, de ras si plans, de constatari si inchipuiri, de stanga si dreapta ori de iepuri si tigri – eu unul n-am mai pomenit. (Filip Florian)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *